Nova colonització urbana

 

Concurso Racons Públics Barcelona 2013, VIIª Convocatoria: Nova colonització urbana

L’element fondamental de la proposta és la tarima de fusta, que colonitza l’espai, però sempre respecta els elements ja presents; s’ajusta perfectament als elements preexistents, transformandolos i incrementant la seva importància en el paisatge urbà.
El carreró es limita amb un  sòcol  de fusta col·locat als dos costats del paviment, adaptant perfectament a totes les entrades dels edificis, arriba fins al solar del numero 12-14. Aquest s’entén com un jardí en el mitjà de la ciutat, un lloc on el temps es para, un lloc de descans i de reflexió a pocs metres de carrers molt passejats i sorolloses; per això es plantegen unes plataformes de fusta que permeten l’accés.Es posen en manera que formen un recorregut i que creen petites illes on, disposant uns cubs de fusta, es pot descansar i gaudir d’aquest petit espai natural.

Aquestes plataformes entren en el solar, permeten un impacte minim en el, passant entre els arbres i entre la vegetació que naturalment ha aparegut,
i que a a poc a poc seguirà creixent naturalment. D’aquesta manera el solar buit es transforma en un espai social, on és posible descansar, i en un espai cultural, on les mateix galledes de fusta poden ser expositors per a esdeveniments culturals temporals.
El sòcol  segueix fins al final del carrer, on es transforma en un marc per al mur de grafiti, un marc que emfatitza i ressalta l’art urbana present al carrer, un marc que col·loca el mur sense sortida com un punt de referència per tot el carreró.

Salvatore Barbaro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s